Mans vīna ceļš Vīna darītava Vīns Kur nopirkt Kontakti
Ķiršu ports Rudens  aveņu  vīns Pīlādžu  vīns Ābolu  vīns  ar  kanēli Dzirkstošais  rabarberu  vīns Rabarberu  vīns Dzērveņu vīns Melleņu vīns Brūkleņu vīns
© 2013 Vīna ceļš

RABARBERU VĪNS


Pavisam vienkārši – Latvijas “rīslings”. Rabarberu vīns ar savu svaigumu garšā un ziedu notīm aromātā zināmā mērā atgādina rīslingu

Baudāms atdzesētā veidā, ieteicams pie zivs vai putna gaļas.

Garos un sulīgos rabarberu kātus sākumā nepieciešams sasaldēt, tikai tad var iegūt rabarberu sulu, kura tek ļoti viegli un tās ir ļoti daudz.

Tad rabarberu sulai tiek pievienots pazemes avota ūdens, cukurs un vīna raugs. Tieši vīna raugs ir tas, kas rabarberu sulu spēj pārveidot klasiskam baltvīnam ļoti līdzīgā vietējā Latvijas vīnā, atraisot ziedainos aromātus un pārveidojot garšas buķeti no parasta rabarbera uz bagātīgu ar ziedu un augļu notīm piesātinātu baltvīnu

Sulfīti nav pievienoti.


Sauss un pussauss. Tilpums 750ml.